انسان هر چه دعا را آهستهتر بخواند، ادب دعا را بهتر رعایت کرده است. سعى کند تنها براى خود دعا نکند و پیشنهاد ندهد که خدایا به من این یا آن را بده؛ بلکه براى همه طلب خیر و عافیت نماید. چنانکه قرآن ادب دعا کردن و نوع آن را چنین بیان مىکند: «ربّنا اتنا فى الدّنیا حسنةً وفى الاخرة حسنةً»(1) پروردگارا در دنیا به ما نیکى و در آخرت نیکى عطا کن.
1- سوره بقره، آیه 201.
مأخذ: (حکمت عبادات، ص 159)
از بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «سلطان باهو» از خیرین بریتانیا با خرید میخانه شهر ناتینگهام، مصمم است با تغییر شکل این مکان آن را به یک مرکز اجتماعی پیشرفته تغییر شکل دهد. میخانه "جستر" که چندی پیش تعطیل شده بود در یک حراجی به قیمت 400,000 پوند فروخته شد.
«ظهیر خان» از رابطین باهو گفت: "از سالها پیش ما برای انجام اجتماعات بزرگتر به مکان بزرگتر و با امکانات بیشتری برای ساخت مسجد نیاز داشتیم."
همچنین «پیتر نوبل» از مسئولین ثبت املاک ناتینگهام با ابراز رضایت از این انتقال گفت: "ما واقعا از اینکه "باهو" این ساختمان را خریده است محظوظ و شادمان شدیم. این مکانی خواهد شد که مردم در آن به عبادت خواهند پرداخت."
این ساختمان دو طبقه در یکی از خیابانهای مرکزی شهر ناتینگهام با دسترسی آسان به محلهای خرید است و به گفته مالکین جدید آن مکان مناسبی برای ساخت مسجد است.
منبع:ابنا
فتوای جدید: روزه کلهگنجشکی آتشنشانان!
یک مفتی وهابی در فتوایی اعلام کرد آتشنشانان میتوانند روزه خود را در هنگام ظهر افطار کنند.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ «عبدالمحسن العبیکان» از مقامات بلندپایه وزارت دادگستری عربستان در فتوایی که روز گذشته صادر کرد اعلام نمود: آتشنشانانی که به دلیل مشقت کاری و اطفای حریق مجبورند به محل ماموریت اعزام شوند میتوانند روزه خود را افطار کنند.
مشاور دیوان پادشاهی عربستان تاکید کرد: کسانی که این شغل و دیگر کارهای مشقتبار دارند، میتوانند روزه خود را هنگام ظهر افطار کنند.
وی در ادامه با استدلال به آیه قرآنی (وما جعل علیکم فی الدین من حرج) و اصل فقهی (عند الضرورة تباح المحرمات) افطار را برای این افراد جایز اعلام کرد.
گفتنی است این مفتی وهابی پیش چندی پیش در همین رابطه روزه نگرفتن هنگام قطع برق را مباح اعلام کرده بود.
این در حالی است که مطابق فقه اصیل اسلامی، روزه بر کسی که به مشقت واقعی میافتد یا اساساً قادر به روزهداری نیست واجب نبوده، و چنین فردی تنها باید "کفاره عذر" بدهد، یا روزهاش را در زمان توانایی قضا نماید. اما رویگردانی علمای وهابی از فقه اصیل و مکتب اهلبیت(ع) آنان را به این فتواهای بیربط گرفتار ساخته و موجبات وهن احکام و تمسخر دین را نیز فراهم کردهاند.
منبع:تایناک
دعاى روز بیست و نهم: اَللّهُمَّ غَشِّنى فیهِ بِالرَّحْمَةِ
وَارْزُقْنى فیهِ التَّوْفیقَ وَ الْعِصْمَةَ، وَ طَهِّرْ قَلْبى مِنْ
غَیاهِبِ التُّهَمَةِ، یا رَحیماً بِعِبادِهِ الْمُؤمِنینَ
دو رکعت نماز در این شب وارد شده به این طریق که در هر رکعت بعد از سوره حمد بیست مرتبه سوره توحید را مى خوانى.(1)
ــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 787
دعاى روز بیست و هشتم: اَللّهُمَّ وَفِّرْ حَظّى فیهِ مِنَ
النَّوافِلِ، وَ اَکْرِمْنى فیهِ بِاِحْضارِ الْمَسآئِلِ، وَ قَرِّبْ فیهِ وَ
سیلَتى اِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَ سآئِلِ، یا مَنْ یَشْغَلُهُ اِلْحاحُ
الْمُلِحّینَ
جدیدترین نوع کاسبی با وجهه دینی
گفته میشود در یکی از جدیدترین و عجیب ترین انواع کاسبی غیرقانونی که دارای وجهه دینی است، "محل نماز" در کنار خانه خدا در مکه مکرمه میان افراد خرید و فروش میشود که گاهی قیمت هر محل به بیش از 300 دلار میرسد.
به گزارش شیعه آنلاین، بدین ترتیب افرادی وجود دارند که از چند ساعت قبل از هر نماز به محلی در نزدیکی کعبه رفته و جایی را برای خود رزرو می کنند و دقایقی پیش از آغاز نماز، جای خود را به فردی درخواست کننده و به قیمتی توافقی می فروشد که گاهی این قیمت به 300 دلار می رسد. چنین کاری در مسجد النبی(ص) در مدینه منوره نیز انجام می گیرد.
با افزایش این کار، خشم مقامات دولتی عربستان سعودی برانگیخته شد از همین رو تصمیم به مقابله با آن گرفتند. به ویژه اینکه چنین کاری در شبهای قدر بیشتر مشاهده می شود. بیشترین حد خرید و فروش محل نماز شب گذشته 16/9/2009 بود که شب 27 ماه مبارک رمضان و به روایتی شب قدر سوم به شمار می رفت.
در همین راستا "یوسف وابل" مدیر بخش اداری مسجد الحرام در این باره گفت: مقابله با خرید و فروش محل نماز را با قاطعیت آغاز کرده ایم و مجازات سنگین مالی را برای فروشندگان و خریداران قرار داده ایم تا بتوانیم هر چه سریعتر این پدیده پایان بدهیم.
وی در ادامه افزود: نیروهای ما چند ساعت پیش از هر نماز در میان نمازگزاران حرکت می کنند و از نزدیک آنان را زیر نظر می گیرند تا مبادا خرید و فروشی میان آنان صورت گیرد و در صورت مشاهده آن، خریدار و فروشنده بازداشت می شوند تا مراحل قانونی را طی کنند. تاکنون چندین فرد را بازداشت کرده ایم.
مدیر بخش اداری مسجد الحرام در پایان گفت: رزرو جا در مسجد الحرام کاری غیر قانونی است و هر کس فقط حق دارد یک جا برای خود بگیرد و حق فروش آن را ندارد. در گذشته گاهی برخی افراد یک جا برای خود می گرفتند و چند جای دیگر را نیز با عبا یا چیز دیگری رزرو می کردند تا آن را بفروشند.
گفتنی است چند سال پیش نیز شیخ "عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ" مفتی اعظم وهابیت در عربستان سعودی با صدور فتوایی رزرو جا در نزدیکی کعبه را غیر شرعی اعلام کرده بود.
منبع:شیعه آنلاین
روز بیست و هفتم: اَللّهُمَّ ارْزُقْنى فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ،
وَ صَیِّرْ اُمُورى فیهِ مِنَ الْعُسْرِ اِلَى الْیُسْرِ، وَاقْبَلْ
مَعاذیرى، وَ حُطَّ عَنَّى الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ، یا رَؤُفاً بِعِبادِهِ
الصّالِحینَ
دعاى روز بیست و ششم: اَللّهُمَّ اجْعَلْ سَعْیى فیهِ
مَشْکُوراً، وَ ذَنْبى فیهِ مَغْفُوراً، وَ عَمَلى فیهِ مَقْبُولا، وَ
عَیْبى فیهِ مَسْتُوراً، یا اَسْمَعَ السّامِعینَ