صفحه ها
دسته
وبلاگ هاي مذهبي
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 717282
تعداد نوشته ها : 402
تعداد نظرات : 50
Rss
طراح قالب
GraphistThem253

انسان هر چه دعا را آهسته‌تر بخواند، ادب دعا را بهتر رعایت کرده است. سعى کند تنها براى خود دعا نکند و پیشنهاد ندهد که خدایا به من این یا آن را بده؛ بلکه براى همه طلب خیر و عافیت نماید. چنانکه قرآن ادب دعا کردن و نوع آن را چنین بیان مى‌کند: «ربّنا اتنا فى الدّنیا حسنةً وفى الاخرة حسنةً»(1) پروردگارا در دنیا به ما نیکى و در آخرت نیکى عطا کن.

1- سوره بقره، آیه 201.

مأخذ: (حکمت عبادات، ص 159)

از بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی

دسته ها : در محضر مراجع
سه شنبه سی یکم 6 1388

تبدیل یک میخانه در ناتینگهام به مسجد

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ «سلطان باهو» از خیرین بریتانیا با خرید میخانه شهر ناتینگهام، مصمم است با تغییر شکل این مکان آن را به یک مرکز اجتماعی پیشرفته تغییر شکل دهد. میخانه "جستر" که چندی پیش تعطیل شده بود در یک حراجی به قیمت 400,000 پوند فروخته شد.

 

«ظهیر خان» از رابطین باهو گفت: "از سال‏ها پیش ما برای انجام اجتماعات بزرگ‏تر به مکان بزرگ‏تر و با امکانات بیشتری برای ساخت مسجد نیاز داشتیم."

همچنین «پیتر نوبل» از مسئولین ثبت املاک ناتینگهام با ابراز رضایت از این انتقال گفت: "ما واقعا از اینکه "باهو" این ساختمان را خریده است محظوظ و شادمان شدیم. این مکانی خواهد شد که مردم در آن به عبادت خواهند پرداخت."

این ساختمان دو طبقه در یکی از خیابان‏های مرکزی شهر ناتینگهام با دسترسی آسان به محل‏های خرید است و به گفته مالکین جدید آن مکان مناسبی برای ساخت مسجد است.

منبع:ابنا

سه شنبه سی یکم 6 1388
علت نامگذارى
شَوّال، از ماده شَوْلا به معنى: از جاى بلند شدن و یا برداشتن و یا دست کشیدن از خانه و زندگى است، دلیل نام گذارى این ماه این بود که در آن زمان، قبایل براى قتال از زندگى و خانه خود دست مى کشیدند و دیگر اینکه گناهان مؤمنین در این ماه برداشته و زایل مى شود.(1)

اعمال مشترک اول هر ماه
1ـ دعا
در زمان دیدن هلال خواندن دعاى هلال وارد شده است و أقلّش آن است که سه مرتبه بگوید اللّهُ اَکْبَر و سه مرتبه لا إلهَ الَّا الْلّه و سپس بگوید: اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى أذْهَبَ شَهْرَ کَذا وَ جاءَ بِشَهْرِ کَذا. بهترین دعاى زمان رؤیت هلال دعاى 43 «صحیفه سجّادیه» است.(2)

2ـ قرآن
خواندن هفت مرتبه سوره «حمد».(3)

3ـ روزه
از أمورى که بر آن تأکید شده، سه روز روزه گرفتن در هر ماه است. مرحوم «علّامه مجلسى»(رحمه الله) در «زادالمعاد» مى گوید: مطابق مشهور، این سه روز، پنجشنبه اوّل ماه و پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اوّل از دهه وسط ماه است.(4)

4ـ نماز
شب اوّل ماه: دو رکعت نماز بجا آورد، به این نحو که: در هر رکعت پس از سوره «حمد» سوره «انعام» را بخواند سپس از خداوند متعال بخواهد که او را از هر ترسى و هر دردى ایمن گرداند.

روز اوّل ماه: خواندن نماز اوّل ماه که آن دو رکعت است، در رکعت اوّل بعد از «حمد» سى مرتبه سوره «توحید» و در رکعت دوّم بعد از «حمد» سى مرتبه سوره «قدر» بخواند و بعد از نماز صدقه اى در راه خدا بدهد; هر کس چنین کند، سلامت خود را در آن ماه از خداوند متعال گرفته است.(5)
ـــــــــــــــــ
1-حوادث الایام، صفحه 7.
2-وقایع الایّام، صغحه 11.
3-مفاتیح نوین، صفحه 579.
4-مفاتیح نوین، صفحه 580.
5-مفاتیح نوین، صفحه 579.
دسته ها : ماه شوال
دوشنبه سیم 6 1388
غسل کردن هنگام غروب آفتاب.(1)

ـــــــــــــــــ

1- مفاتیح نوین، صفحه 794.
1) ده رکعت نماز از پیامبر(صلى الله علیه وآله) در این شب روایت شده (هر دو رکعت به یک سلام)، به این نحو که در هر رکعت بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره توحید بخواند و در رکوع و سجود ده مرتبه تسبیحات اربعه بگوید; زمانى که ده رکعت به پایان رسید، هزار مرتبه بگوید: اَسْتَغْفِرُ اللّهَ و بعد از استغفار سر به سجده بگذارد و بگوید: یا حَىُّ یا قَیُّومُ، یا ذَا الْجَلالِ وَالْإِکْرامِ، یا رَحْمنَ الدُّنْیا وَالْاخِرَةِ وَ رَحیمَهُما، یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ، یا اِلهَ الْأَوَلینَ وَالْاخِرینَ، اِغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا، وَ تَقَبَّلْ مِنّا صَلواتَنا وَ صِیامَنا وَ قِیامَنا.

پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: هرکس چنین کند، سوگند به حقّ آن کسى که مرا به نبوّت مبعوث کرد که جبرئیل مرا خبر داد از اسرافیل و اسرافیل از پروردگار خود، که هنوز این شخص سر از سجده بر نداشته، خداوند او را بیامرزد و ماه رمضان را از او قبول فرماید، و از گناهانش بگذرد...(1)



2) دو رکعت نماز معروف شب عید را بخواند; در رکعت اول بعد از حمد، هزار مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم، پس از سوره حمد، یک مرتبه سوره توحید را بخواند پس از سلام سر به سجده بگذارد و صد مرتبه بگوید: أتُوبُ إلَى اللّهِ. آنگاه بگوید:

یا ذَا الْمَنِّ وَالْجُودِ، یا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یا مُصْطَفِىَ مُحَمَّد صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ، صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِهِ، وَ افْعَلْ بى کَذا وَ کَذا.

بجاى افْعَلْ بى کَذا و کَذا حاجات خود را ذکر کند.(2)

در روایت است که امیر مؤمنان(علیه السلام) این نماز را به همین کیفیّت که ذکر شد، انجام مى داد و سر از سجده برمى داشت و مى فرمود: «به حقّ آن خدایى که جانم به دست اوست، هر کس این نماز را بجا آورد، هر حاجتى که از خداوند طلب کند، به وى عنایت خواهد شد و گناهان زیادى را از او بیامرزد».

در روایت دیگرى از امیرمؤمنان(علیه السلام) به جاى خواندن هزار مرتبه سوره توحید، صد مرتبه آمده است; ولى در این روایت آمده است که این نماز را باید بعد از نماز مغرب و نافله آن بجا آورد. (هر دو نماز خوب است).

مرحوم شیخ طوسى و سیّد بن طاووس(رحمهم الله)، این دعاى نورانى را بعد از خواندن این نماز نقل کرده اند:

یا اَللهُ یا اَللهُ یا اَللهُ، یا رَحْمنُ یا اَللهُ، یا رَحیمُ یا اَللهُ، یا مَلِکُ یا اَللهُ، یا قُدُّوسُ یا اَللهُ، یا سَلامُ یا اَللهُ،...الخ.(3)



3) چهارده رکعت نماز بخواند( هر دو رکعت به یک سلام) به این نحو که در هر رکعت بعد از سوره حمد یک مرتبه آیة الکرسى و سه مرتبه سوره توحید بخواند. در روایت آمده هر کس این نماز را بخواند، خداوند در برابر هر رکعت که بجاى مى آورد ثوابهاى بیشمارى به او عطا خواهد کرد.(4)

ـــــــــــــــــ

1-مفاتیح نوین، 795.

2-مفاتیح نوین، صفحه 795.

3-مفاتیح نوین، صفحه 796.

4-مفاتیح نوین، صفحه 799.
زیارت امام حسین(علیه السلام) در این شب فضیلت بسیار دارد.(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 795.
1) امام صادق(علیه السلام) فرمود: پس از نماز مغرب و نماز عشا و نماز صبح و نماز عید، این ذکرها را بگوید: اَللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَ اللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، و للهِ الْحَمْدُ، اَللهُ اَکْبَـرُ عَلى ما هَـدانـا، وَ لَهُ الشُّکْرُ عَلى ما أَوْلانا.(1)

2) طبق روایتى از امام صادق(علیه السلام) پس از خواندن نماز مغرب و نافله آن، دست ها را به سوى آسمان بلند کند و بگوید:
یا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ، یا ذَا الْجُودِ، یا مُصْطَفِىَ مُحَمَّد وَ ناصِرَهُ، صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَ اغْفِرْ لى کُلَّ ذَنْب اَحْصَیْتَهُ، وَ هُوَ عِنْدَکَ فى کِتاب مُبین.
آنگاه به سجده برود و صد مرتبه بگوید: أتُوبُ إلَى اللّهِ. سپس هر حاجتى که دارد از خداوند طلب کند که إن شاء اللّه برآورده خواهد شد.(2)

3) گفتن این ذکر در شب جمعه نیز مستحب است، ده بار بگوید:
یا دائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِیَّةِ، یا باسِطَ الْیَدَیْنِ بِالْعَطِیَّةِ، یا صاحِبَ الْمَواهِبِ السَّنیَّةِ، صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِهِ خَیْرِ الْوَرى سَجِیَّةً، وَ اغْفِرْ لَنا یا ذَا الْعُلى فی هذِهِ الْعَشِیَّةِ.(3)

4) مرحوم شیخ طوسى(علیه السلام) در مصباح المتهجّد فرموده است: در پایان شب نیز غسل کن و تا طلوع صبح در مصلّایت (محل نماز خوادن) بنشین و ذکر خدا بگو.(4)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 794.
2-مفاتیح نوین، صفحه 795.
3-مفاتیح نوین، صفحه 795.
4-مفاتیح نوین، صفحه 799.
دسته ها : ماه شوال
شنبه بیست و هشتم 6 1388

 فتوای جدید: روزه‏ کله‏گنجشکی آتش‏نشانان!

یک مفتی وهابی در فتوایی اعلام کرد آتش‏نشانان می‏توانند روزه خود را در هنگام ظهر افطار کنند.

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ «عبدالمحسن العبیکان» از مقامات بلندپایه وزارت دادگستری عربستان در فتوایی که روز گذشته صادر کرد اعلام نمود: آتش‏نشانانی که به دلیل مشقت کاری و اطفای حریق مجبورند به محل ماموریت اعزام شوند می‏توانند روزه خود را افطار کنند.

مشاور دیوان پادشاهی عربستان تاکید کرد: کسانی که این شغل و دیگر کارهای مشقت‏بار دارند، می‏توانند روزه خود را هنگام ظهر افطار کنند.

وی در ادامه با استدلال به آیه قرآنی (وما جعل علیکم فی الدین من حرج) و اصل فقهی (عند الضرورة تباح المحرمات) افطار را برای این افراد جایز اعلام کرد.

گفتنی است این مفتی وهابی پیش چندی پیش در همین رابطه روزه نگرفتن هنگام قطع برق را مباح اعلام کرده بود.

این در حالی است که مطابق فقه اصیل اسلامی، روزه بر کسی که به مشقت واقعی می‏افتد یا اساساً قادر به روزه‏داری نیست واجب نبوده، و چنین فردی تنها باید "کفاره عذر" بدهد، یا روزه‏اش را در زمان توانایی قضا نماید. اما رویگردانی علمای وهابی از فقه اصیل و مکتب اهل‏بیت(ع) آنان را به این فتواهای بی‏ربط گرفتار ساخته و موجبات وهن احکام و تمسخر دین را نیز فراهم کرده‏اند.

منبع:تایناک

شنبه بیست و هشتم 6 1388
30روزه شدن ماه رمضان جدی است
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: رؤیت هلال ماه به لحاظ نجومی در غروب شنبه بسیار دشوار است.

به گزارش «شیعه نیوز» حجت‌الاسلام علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان این‌که بیش از پنجاه گروه برای استهلال ماه شوال اعزام و در نقاط مختلف کشور مستقر می‌شوند، گفت: رصد ماه شوال از بعدازظهر روز شنبه آغاز می‌شود.

وی در ادامه با بیان این‌که اعزام گروه‌ها از ستادهای استهلال استانی صورت می‌گیرد، افزود: گروه‌های استهلال ماه شوال در تهران نیز اعزام شده‌اند.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری، رؤیت هلال ماه را به لحاظ نجومی در غروب شنبه بسیار دشوار دانست و خاطر نشان کرد: برخی کارشناسان هلال ماه را قابل رؤیت و برخی آن را غیرقابل رؤیت تشخیص داده‌اند یعنی هلال ماه در این روز در مرز رؤیت پذیری و رؤیت ناپذیری قرار دارد.

حجت‌الاسلام موحدنژاد با بیان این‌که در صدد هستیم با سرعت و دقت نتیجه استهلال را اعلام کنیم، افزود: در هر صورت اگر تا غروب روز شنبه هلال ماه شوال رؤیت شود، یکشنبه و در غیر اینصورت دوشنبه عید فطر و اولین روز ماه شوال خواهد بود.

وی همچنین درباره نقش شرایط جوی در رؤیت هلال ماه گفت: ورود غبار به جو و عدم بارندگی در تابستان امسال سبب شده که شرایط مطلوبی برای رؤیت هلال ماه در روز شنبه نداشته باشیم، از این رو ممکن است هلال ماه غروب شنبه دیده نشود که در این صورت یکشنبه ماه رمضان خواهد بود.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری، مناطق جنوبی کشور را بهترین مناطق برای رؤیت هلال ماه دانست و ابراز داشت: در بخش‌های جنوبی کشور ارتفاع ماه نسبت به بخش‌های شمالی کشور بیش‌تر و 11 دقیقه بعد از خورشید غروب می‌کند.
منبع:شیعه نیوز
شنبه بیست و هشتم 6 1388
شب آخر ماه رمضان، شب مبارکى است که چند عمل در آن وارد شده است:
1ـ غسل(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 782.
2ـ زیارت امام حسین(علیه السلام)(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 782.
خواندن سوره هاى انعام، کهف، و یس.(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 782
گفتن صد مرتبه: اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ.(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 782.
1) خواندن دوازده رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام)، به این نحو که در هر رکعت بعد از حمد بیست مرتبه سوره توحید بخواند، و پس از پایان نماز، صد مرتبه صلوات بفرستد.(1)
2) از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) روایت شده است که هر کس در شب آخر ماه رمضان، ده رکعت نماز بجا آورد (هر دو رکعت به یک سلام)، به این نحو که در هر رکعت بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره توحید بخواند و در رکوع و سجود ده مرتبه تسبیحات اربعه بگوید; زمانى که ده رکعت به پایان رسید، هزار مرتبه بگوید: اَسْتَغْفِرُ اللّهَ و بعد از استغفار سر به سجده بگذارد و بگوید: یا حَىُّ یا قَیُّومُ، یا ذَاالْجَلالِ وَالْإِکْرامِ، یا رَحْمنَ الدُّنْیا وَالْاخِرَةِ وَ رَحیمَهُما، یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ، یا اِلهَ الْأَوَلینَ وَ الْاخِرینَ، اِغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا، وَتَقَبَّلْ مِنّا صَلواتَنا وَ صِیامَنا وَ قِیامَنا.
سپس فرمود: هرکس چنین کند، سوگند به حقّ آن کسى که مرا به نبوّت مبعوث کرد که جبرئیل مرا خبر داد از اسرافیل و اسرافیل از پروردگار خود، که هنوز این شخص سر از سجده بر نداشته، خداوند او را بیامرزد و ماه رمضان را از او قبول فرماید، و از گناهانش بگذرد...،این اعمال براى شب عید فطر هم نقل شده است. (2)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 787.
2-مفاتیح نوین، صفحه 784.
1) خواندن دعاى شب سى ام: اَلْحَمْدُ لِلّهِ لا شَریکَ لَهُ، اَلْحَمْدُ لِلّهِ کَما یَنْبَغى لِکَرَمِ وَجْهِهِ، وَ عِزِّ جَلالِهِ، وَکَما هُوَ اَهْلُهُ، یا قُدُّوسُ یا نُورُ، یا نُورَ الْقُدْسِ،..الخ.(1)
2) خواندن دعایى که شیخ کلینى(رحمه الله) از امام صادق(علیه السلام) نقل کرده است:
اَللّهُمَّ هذا شَهْرُ رَمَضانَ، اَلَّذى اَنْزَلْتَ فیهِ الْقُرْآنَ وَ قَدْ تَصَرَّمَ، وَ اَعُوذُ بِوَجْهِکَ الْکَریمِ یا رَبِّ اَنْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتى هذِهِ، اَوْ یَتَصَرَّمَ شَهْرُ رَمَضانَ، وَلَکَ قِبَلى تَبِعَةٌ اَوْ ذَنْبٌ تُریدُ اَنْ تُعَذِّبَنى بِهِ یَوْمَ اَلْقاکَ.(2)
3) خواندن دعاى یا مُدَبِّرِ الْأُمُورِ.(3)
4) سیّد بن طاووس(رحمه الله) از امام صادق(علیه السلام) روایت کرده که هر کس در شب آخر ماه رمضان، با آن ماه وداع کند واین دعا را بخواند، خداوند او را پیش از طلوع صبح بیامرزد و توفیق توبه و انابه را به او مرحمت فرماید: اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ اخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیامى لِشَهْرِ رَمَضانَ، وَ اَعُوذُ بِکَ اَنْ یَطْلُعَ فَجْرُ هذِهِ اللَّیْلَةِ اِلَّا وَ قَدْ غَفَرْتَ لى.(4)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 780.
2-مفاتیح نوین، صفحه 782.
3-مفاتیح نوین، صفحه 783.
4-مفاتیح نوین، صفحه 783
دسته ها : ماه خدا
شنبه بیست و هشتم 6 1388

دعاى روز بیست و نهم: اَللّهُمَّ غَشِّنى فیهِ بِالرَّحْمَةِ

وَارْزُقْنى فیهِ التَّوْفیقَ وَ الْعِصْمَةَ، وَ طَهِّرْ قَلْبى مِنْ

غَیاهِبِ التُّهَمَةِ، یا رَحیماً بِعِبادِهِ الْمُؤمِنینَ

دسته ها : ماه خدا
شنبه بیست و هشتم 6 1388

دو رکعت نماز در این شب وارد شده به این طریق که در هر رکعت بعد از سوره حمد بیست مرتبه سوره توحید را مى خوانى.(1)
ــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 787

 

خواندن دعاى شب بیست و نهم: یا مُکَوِّرَ اللَّیْلِ عَلَى
النَّهارِ، وَ مُکَوِّرَ النَّهارِ عَلَى اللَّیْلِ، یا عَلیمُ یا حَکیمُ، یا رَبَّ
الْأرْبابِ، وَ سَیِّدَ السّاداتِ،...الخ.(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 779.
دسته ها : ماه خدا
جمعه بیست و هفتم 6 1388

دعاى روز بیست و هشتم: اَللّهُمَّ وَفِّرْ حَظّى فیهِ مِنَ

النَّوافِلِ، وَ اَکْرِمْنى فیهِ بِاِحْضارِ الْمَسآئِلِ، وَ قَرِّبْ فیهِ وَ

سیلَتى اِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَ سآئِلِ، یا مَنْ یَشْغَلُهُ اِلْحاحُ

الْمُلِحّینَ

دسته ها : ماه خدا
جمعه بیست و هفتم 6 1388

 جدیدترین نوع کاسبی با وجهه دینی

گفته می‌شود در یکی از جدیدترین و عجیب ترین انواع کاسبی غیرقانونی که دارای وجهه دینی است،‌ "محل نماز" در کنار خانه خدا در مکه مکرمه میان افراد خرید و فروش می‌شود که گاهی قیمت هر محل به بیش از 300 دلار می‌رسد.

به گزارش شیعه آنلاین،‌ بدین ترتیب افرادی وجود دارند که از چند ساعت قبل از هر نماز به محلی در نزدیکی کعبه رفته و جایی را برای خود رزرو می کنند و دقایقی پیش از آغاز نماز،‌ جای خود را به فردی درخواست کننده و به قیمتی توافقی می فروشد که گاهی این قیمت به 300 دلار می رسد. چنین کاری در مسجد النبی(ص) در مدینه منوره نیز انجام می گیرد.
 
با افزایش این کار، خشم مقامات دولتی عربستان سعودی برانگیخته شد از همین رو تصمیم به مقابله با آن گرفتند. به ویژه اینکه چنین کاری در شب‌های قدر بیشتر مشاهده می شود. بیشترین حد خرید و فروش محل نماز شب گذشته 16/9/2009 بود که شب 27 ماه مبارک رمضان و به روایتی شب قدر سوم به شمار می رفت.
 
در همین راستا "یوسف وابل" مدیر بخش اداری مسجد الحرام در این باره گفت:‌ مقابله با خرید و فروش محل نماز را با قاطعیت آغاز کرده ایم و مجازات سنگین مالی را برای فروشندگان و خریداران قرار داده ایم تا بتوانیم هر چه سریعتر این پدیده پایان بدهیم.
 
وی در ادامه افزود:‌ نیروهای ما چند ساعت پیش از هر نماز در میان نمازگزاران حرکت می کنند و از نزدیک آنان را زیر نظر می گیرند تا مبادا خرید و فروشی میان آنان صورت گیرد و در صورت مشاهده آن،‌ خریدار و فروشنده بازداشت می شوند تا مراحل قانونی را طی کنند. تاکنون چندین فرد را بازداشت کرده ایم.
 
مدیر بخش اداری مسجد الحرام در پایان گفت:‌ رزرو جا در مسجد الحرام کاری غیر قانونی است و هر کس فقط حق دارد یک جا برای خود بگیرد و حق فروش آن را ندارد. در گذشته گاهی برخی افراد یک جا برای خود می گرفتند و چند جای دیگر را نیز با عبا یا چیز دیگری رزرو می کردند تا آن را بفروشند.
 
گفتنی است چند سال پیش نیز شیخ "عبدالعزیز بن عبدالله آل الشیخ" مفتی اعظم وهابیت در عربستان سعودی با صدور فتوایی رزرو جا در نزدیکی کعبه را غیر شرعی اعلام کرده بود.

منبع:شیعه آنلاین

پنج شنبه بیست و ششم 6 1388
شش رکعت نماز دراین شب وارد شده است (هر دور کعت به یک سلام)، به این نحو که در هر رکعت بعد از حمد آیة الکرسى و سورهاى توحید و کوثر را هر کدام صد مرتبه بخواند، و پس از پایان نماز، صد مرتبه صلوات بفرستد.
مرحوم حاج شیخ عباس قمى(رحمه الله) مى نویسد: مطابق آنچه که یافتم بجاى صد مرتبه، ده مرتبه آمده است (که مناسب تر به نظر مى رسد).(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 786.
خواندن دعاى شب بیست و هشتم: یا خازِنَ اللَّیْلِ فىِ الْهَوآءِ، وَ خازِنَ النُّورِ فِى السَّمآءِ، وَ مانِعَ السَّمآءِ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إلَّا بِاِذْنِهِ،..الخ.(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 778.
دسته ها : ماه خدا
پنج شنبه بیست و ششم 6 1388

روز بیست و هفتم: اَللّهُمَّ ارْزُقْنى فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ الْقَدْرِ،

وَ صَیِّرْ اُمُورى فیهِ مِنَ الْعُسْرِ اِلَى الْیُسْرِ، وَاقْبَلْ

مَعاذیرى، وَ حُطَّ عَنَّى الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ، یا رَؤُفاً بِعِبادِهِ

الصّالِحینَ

دسته ها : ماه خدا
پنج شنبه بیست و ششم 6 1388
در روایتى از امام صادق(علیه السلام) به بر انجام غسل تصریح شده است.(1)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 781.
1) چهار رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام)، به این نحو که در هر رکعت بعد از حمد سوره ملک را بخواند و اگر نتوانست، بیست و پنج مرتبه سوره توحید را بخواند.(1)
2) سى رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام)، به این طریق که هشت رکعت آن را بعد از نماز مغرب و بیست و دو رکعت را بعد از نماز عشاء مى خوانى.(2)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 786.
2-مفاتیح نوین، صفحه 781.
1) خواندن دعاى شب بیست و هفتم: یا مآدَّ الظِّلِّ وَ لَوْ شِئْتَ لَجَعَلْتَهُ ساکِناً، وَ جَعَلْتَ الشَّمْسَ عَلَیْهِ دَلیلا، ثُمَّ قَبَضْتَهُ اِلَیْکَ قَبْضاً یَسیراً، یا ذَا الْجُودِ وَ الطَّوْلِ، وَ الْکِبْرِیآءِ وَالْألآءِ،...الخ.(1)
2) از زید بن على(علیه السلام) نقل شده است که پدرم على بن الحسین(علیه السلام) شنیدم که در شب بیست و هفتم رمضان از اوّل شب تا آخر، این دعا را مى خواند: اَللّهُمَّ ارْزُقْنِى التَّجافِىَ عَنْ دارِ الْغُرُورِ، وَالْإِنابَةَ اِلى دارِ الْخُلُودِ، وَالْإِسْتِعْدادَ لِلَْمْوتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ.(2)
3) دعاى دیگرى براى این شب، از رسول خدا(علیه السلام) نقل شده است که مجموعه اى از آیات قران است: رَبَّنا آمَنّا فَاغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا، وَ کَفِّرْ عَنّا سَیِّئاتِنا، وَ تَوَفَّنا مَعَ الْأبْرارِ،...الخ.(3)
ـــــــــــــــــ
1-مفاتیح نوین، صفحه 777.
2-مفاتیح نوین، صفحه 781.
3-مفاتیح نوین، صفحه 781.
دسته ها : ماه خدا
چهارشنبه بیست و پنجم 6 1388

دعاى روز بیست و ششم: اَللّهُمَّ اجْعَلْ سَعْیى فیهِ

مَشْکُوراً، وَ ذَنْبى فیهِ مَغْفُوراً، وَ عَمَلى فیهِ مَقْبُولا، وَ

عَیْبى فیهِ مَسْتُوراً، یا اَسْمَعَ السّامِعینَ

دسته ها : ماه خدا
چهارشنبه بیست و پنجم 6 1388
X